Therapeia-säätiö logo

”Kauhistavin asia, minkä lapsi voi tuntea,

on rakkaudetta jäämisen pelko,

ja hylkääminen on hänen helvettinsä.”

                                – John Steinbeck

 

Ihmisketju, jota adoptio koskettaa, on sukupolvien mittainen. Tässä kirjassa kerrotut kohtalot koskettavat satojatuhansia suomalaisia. Adoptoitujen elämä on ollut ja on yhä tunnemyrskyjen kuohuntaa.

Rakkaudetta jäämisen ja hylätyksi tulemisen kokemukset ovat yhteistä elettyä elämää. Se on sitä paitsi adoptoiduille tai kasvatti- ja sijoituslapsiksi annetuille, myös syntymävanhemmille, adoptiovanhemmille, sijaisperheille ja heidän läheisilleen.


Tunnemyrskyissä seilanneet ovat kokeneet kukin omalla tavallaan menetystä ja surua, sietämätöntä elämäntuskaa, tyhjyyden ja avuttomuuden tunnetta. Traumaattiset kokemukset ovat ryövänneet elämänenergiaa, ja ihmissuhteisiin asettuminen on voinut olla hyvin vajavaista ja vaivalloista.

 

Tämä kirja avaa eri osapuolten kokemuksia heidän omista lähtökohdistaan. Adoptoitujen kertomusten ohella alan asiantuntijat syventävät ymmärrystämme koetusta elämäntodellisuudesta ja valottavat uusia toivonnäkymiä. Myrskyssä räpiköidessä on hyvä tietää, että auttavaan käteen on mahdollista tarttua.